Peter Lüttge
Född i Tyskland i Mönchengladbach. Studerade i Tübingen först juridik, senare tysk och nordisk litteratur och retorik. Flyttade som 27-åring till Finland. Studerade litteraturhistoria, tyska och svenska vid Åbo Akademi. Har sedan dess bott och verkat i Grankulla, Sundom, Vasa och Helsingfors. Far till tre barn. Mångsidig kulturarbetare som jobbat med både litteratur, teater och konst.

Var med att grunda Sirius Teatern i Helsingfors 1992. Har jobbat sju år som tyskalärare. Har varit verksam som bl.a. regissör, kritiker, manusförfattare och översättare.

Jobbade i 20 år som redaktör för det statliga radio- och tv-bolaget Yleisradio (YLE) för både radio, teve och webb. Känd radioröst som också har agerat både framför och bakom kameran.

På fritiden kör han en gammal Vespa. Han är också en hängiven cyklist. Han älskar att laga mat, jobba i trädgården, paddla i skärgården och långvandra. På hösten kan du hitta honom i svampskogen. På hans meritlista finns dessutom nio fullgjorda maraton, tills en knäskada satte stopp på löpandet.

Peter är en stor fan av fotisklubben Borussia Mönchengladbach.

Dorothee Schulte-Basta
Född i Tyskland i Dortmund. Utbildade sig till restonom på Hotell Steigenberger i Frankfurt am Main. Studerade i Münster och Berlin till master i katolsk teologi, filosofi och kommunikationsvetenskap. Mor till två barn.

Jobbade sedan i många år som vetenskaplig medarbetare för partiet De Gröna i tyska Bundestag. Efter det har hon jobbat på De Grönas think tank Heinrich-Böll-stiftelsen som avdelningschef för socialpolitik. Där var hon specialist för social- och familjepolitiken, men också specialist för demografiska omvälvningar. Från och med 2023 doktorerer hon i socialpolitik vid Åbo Akademi.

Dorothee tror hon starkt på att konst och kultur spelar en stor roll för (ut)bildning, identitetsskapande och samhällelig utveckling. Kultur für alle helt enkelt!

Hon älskar att springa, (pilgrims)vandrar gärna korta och långa sträckor och tycker om lantlivet. Att baka kaka är hennes passion. Också läsning finns på hennes intresselista. Dessutom älskar hon att resa inom landet och i utlandet. Kärleken till Finland väcktes genom hennes intresse för finsk design.

Dorothee är en stor fan av fotisklubben Borussia Dortmund.