VIVA VIVA heter Ann-Helen Attianeses nya bok om livet, döden och maten i hennes Italien. Nu ska hon vara gäst hos oss på Abramsgården för att prata om just det. Och inte bara det. Medan vi samtalar om hennes Italien ska vi laga mat på vår gamla Högfors 6A. Och inte vilken mat som helst utan äkta napolitansk tomatsås enligt receptet som finns i VIVA VIVA.
Så här ska det gå till: Vi börjar med såsen. Den ska förberedas innan gästerna kommer. När ni har anlänt ska vi samlas i stugköket och samtala om livet, döden, maten och allt det andra som är så viktigt i Italien. Ann-Helen ska läsa utvalda läckerbitar ur boken medan tomatsåsen puttrar på spisen och veden knastrar i ugnen. Kan det bli mera gemytligt höstligt? Knappast.
Viva Viva är en kärleksförklaring
till människorna i Ann-Helens syditalienska familj
och till landet där allting stannar upp när
den rykande färska pastan bärs in.
Efter samtal och läsning ska vi tillsammans avnjuta tomatsåsen med pasta, parmesan och Abrams eget färskt surdegsbröd. Det är så Ann-Helen vill ha det. Hon skriver: ”Det för mig väsentliga, efter trettioåtta år med den napoletanska matkulturen, är glädjen. Glädjen att göra god mat med fina och få ingredienser till någon man bryr sig om, äta och avnjuta den tillsammans.”
Dessutom vankas det lite napolitansk musik av Ann-Helens make Gianni. Välkomna till en kulinarisk läsning i äkta napolitansk anda!
Tillställningen är gratis men vi ser gärna att ni ger en liten slant för att täcka kostnaderna för matlagningen.